web analytics

Joukkorahoituskampanjan viimeinen päivä

Joukkorahoituksessa Suomen ennätys

– Mukavasti tasan 2089 sijoitusta mukana! Vielä ehtii mukaan klo 24:00 saakka.

Olet voinut tehdä historiaa osallistumalla toimituksen käsityksen mukaan suurimpaan joukkorahoitusprojektiin, joka on Suomessa tehty osallistujien lukumäärässä mitattuna. Joukkorahoituksessa osallistuneille sijoittajille itse lehti alkaa olla pikapuoliin valmis ja postin pitäisi kiikuttaa teos antamasi osoitteeseen. Päätoimittaja, monsieur Markku Paretskoi, lähestyy vielä uutiskirjeellä Suuren hetken lähestyessä.

 

Tämä on ollut erittäin mielenkiintoinen ja mielekäs tapaus. Kaikki alkoi eräänä tammikuun lauantain iltana Yleisradion lähettämästä puoli yhdeksän uutislähetyksestä, jossa uutisaiheet näyttivät tällaiselle 1970-1980 -luvun kasvatille perin oudoilta. ”Silloin näille uutisille olisi naurettu, jos Ylen sijasta mediana olisikin Pahkasika”, ajattelin televisiota katsellessa. Sen jälkeen tuli mieleeni Pahkasika ja se, mitä julkaisulle tapahtui. Syntyi samalla toive siitä, että pääsisipä lukemaan uutta Pahkisnumeroa.

 

Tämän jälkeiset illan tapahtumat olivat jokseenkin sekavat – juurikaan muistikuvaa ei ole kuinka päädyin alkamaan tämän joukkorahoituksen järjestäjäksi.  Joka tapauksessa illan aikana esiintyi yksi tärkeä kysymys mielessäni:

Mitä minä voisin tehdä päästäkseni lukemaan uutta Pahkasikaa?

 

Vastaus kysymykseen on tässä. Sinulle, joka olet osallistunut sijoituksellasi Pahkasian uuteen tulemiseen, toimitetaan antamasi osoitteeseen uusi albumi. Olen erittäin iloinen, että monet muutkin ovat kokeneet saman elämyksen Pahkasian uuden tulemisen tarpeesta kuin minä siinä sohvalla istuskellessani. Onneksi päätoimittaja Paretskoilla ei toiminut roskapostifiltteri, kun lähestyin häntä sähköpostilla aikoinani.

 

Pitää tässä yhteydessä myös kiittää herra Markku Paretskoin lisäksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulua siitä avarakatseisuudesta ja tekemisen meiningistä joukkorahoituksen yhteydessä.

 

Tuomo Ryynänen

Pahkasian joukkorahoitusprojektin yksi piensijoittaja ja lehtori Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta.

Ps. Jos kehittelet itse joskus ideaa, niin muista heti kaksi tärkeää kysymystä: Mitä ja miten? Kuten tässä ideassa oli Pahkasika joukkorahoituksella.

Muista käydä kertomassa arvauksesi joukkorahoitusprojektin osallistujien määrästä. Oikein veikannut saa upean kirjapalkinnon.