web analytics

Pahkasian tuplajuhlapäivä 31.5.2015

31. toukokuuta 2015

31. toukokuuta 2015 on kahdellakin tavalla juhlapäivä Pahkasialle.

Pahkasian ihka ensimmäinen numero julkaistiin 31. toukokuuta 1975. Pahkasika täyttää siis tasan 40 vuotta.

Uuden Pahkasian joukkorahoituskampanjan minimitavoite 750 tilaajaa täyttyi juuri sopivasti Pahkasian 40-vuotispäivänä.

Syntymäpäiviä vietetään siis tuplajuhlamielellä: lehti täyttää pyöreitä vuosia ja joukkorahoituskampanjan ensimmäinen välitavoite on saavutettu. Tästä on hyvä jatkaa!


19. toukokuuta 2015

Pahkasian uuden numeron rahoitus näyttää sinettiä vaille varmalta. Kaksi viikkoa joukkorahoituskampanjan aloittamisesta koossa oli 81,13 prosenttia keräyksen minimitavoitteesta. Vähimmäistavoite eli 750 sponsoria saavutettaneen kesäkuun alkupäivinä.

Pahkasian 79. numeron sivumääräkin karttuu vauhdilla. Valmiita sivuja on jo useita kymmeniä. Kun sivumäärään ynnätään puolivalmiit arttikkelit ja sarjakuvat sekä tulossa olevat jutut, päästään jo lähemmäs sataa sivua. Koska 64-sivuiseen albumiin ei mahdu juurikaan 64 sivua enempää, Pahkasian toimituksen pitää valita tarjolla olevasta materiaalista parhaat päältä.


Mittari

9. toukokuuta 2015

Pahkasian joukkorahoituskampanjan minimitavoite on 750 osallistujaa. Tästä määrästä saatiin kasaan tasan puolet – 375 rahoittajaa – vain neljä päivää kampanjasivuston avaamisen jälkeen.

Keräys etenee siis todella mukavasti. Kiitämme kaikkia sponsoreitamme.


 

8. toukokuuta 2015

Pahkasian paluu -projektin joukkorahoituskampanjan virallinen avajaispäivä oli 8. toukokuuta 2015. Joukkorahoitusta varten perustettu sivusto otettiin kuitenkin käyttöön testausta ja ulkoasun hiomista varten jo pari–kolme päivää ennen juhlallista avajaishetkeä.

Moni malttamaton hätähousu käyttikin avautunutta tilaisuutta hyväkseen ja sijoitti panoksensa uuden Pahkasian julkaisubudjettiin. Kun joukkorahoituskampanjan virallinen lähtölaukaus pamahti, koossa olikin – hieman yllättäen – jo 34,6 prosenttia kampanjan minimitavoitteesta.

Siis yli kolmannes tarvittavasta rahasta oli jo kasassa ennen kuin rahankerjuu ehdittiin edes virallisesti aloittaa!

Suurkiitos kaikille rahamiehille ja -naisille.