web analytics

Pahkeinen

Mikään Pahkasika-albumi ei ole täydellinen ilman yhtä tai kahta sivua Pahkeista. Sarjakuvahahmo on lukijoiden kestosuosikki.

Vaikka kaikki Pahkasian ystävät ovat lukeneet satoja Pahkeinen-strippejä, tiedämme miekkosesta yllättävän vähän. Hänen taustastaan ei ole julkaistu mitään tietoja. Pahkeinen on selvästi sivistynyt ja laajasti lukenut henkilö, mutta maallista hyvää hän ei ole koskaan kerännyt. Emme edes tiedä, millainen koti hänellä on – vai onko kotia lainkaan.

Pahkeisen ystäviä ja tuttuja tapaamme vain harvoin. Pitkaikainen ystävyyssuhde Pahkeisella on vain Holopaisen kanssa. Holopainen on tuurijuoppo koira, joka muistuttaa ulkomuodoltaan hätkähdyttävn paljon sarjan päähenkilöä.

Pahkeinen puskee sitkeästi elämän vastamäkeen. Hän on yleensä enemmän ulkopuolinen tarkkailija kuin toimija. Vain baskeri suojanaan käy Pahkeinen kohti nyky-yhteiskuntamme haasteita. Onneksi taivas putoaa kulkijan niskaan vain pieninä annoksina, pikku lintusten toimiessa erehtymättöminä annostelijoina.

Pahkasian luoja ja piirtäjä on tamperelainen sarjakuvataiteilija Heikki-Pekka Miettinen alias nimimerkki Tilt – kavereiden kesken Heinari.

Pahkeinen esiintyi ensimmäisen kerran Pahkasian sivuilla vuonna 1983 lehden numerossa 13. Siitä lähtien tämä ulsteriin sonnustautunut surullisen hahmon arkifilosofi kuului Pahkasian vakiokaartiin.

Pahkeinen aloitti seikkailunsa tamperelaisessa opiskelijalehti Aviisissa jo vuonna 1973. Pahkeinen-strippijä on julkaistu kahdessa kokoomateoksessa: Elämän hanttikortit (Banana Press Oy, 1983) ja Pahkeinen (Zum Teufel, 2009).