web analytics

Pahkasika n:ro 23

Pahkasian julkaisemisessa on kolme kautta. Vuosina 1975–1979 Pahkasika ilmestyi omakustanteena. Vuonna 1980 se siirtyi ihan oikean kustantajan leippiin. Tamperelainen kustantamo Lehtijussi oy ja sen seuraaja Fanzine oy julkaisi Pahkasian numerot 8–22.

Kesällä 1985 kävi ilmi, että kustantamo oli ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin. Nyt käsillä oleva Pahkasian 23. numero oli viimeinen tämän kustantajan julkaisema Pahkis. Seuraavasta – eli 23. numerosta – alkean Pahkasikaa julkaisi lehden toimituksen perustama Banana Press oy.

Pahkasian 23. numero on saatavana uudelleen ladottuna, taitettuja ja korjattuna painoksena.

Pahkasian tässä numerossa on Miihkali-sarjakuva, jossa tämä Pahkasian suosikki-ipana oppii perusasiat – eli opettavainen tarina kukista ja mehiläisistä. Miihkali on 1980-luvun sukupolven kollektiiviseen muistiin kuuluva sarjis.

Muita Pahkasian 23. tulemisen yhteydessä maan päälle ilmaantuneita Pahkiksen vakiosarjakuvia ovat Pahkeinen, Palopäät, Vanhat herrat, Jurpo sekä Matti ja Maija.

Lukutaitoisille (siis yli 280 merkin kertalukaisuun pystyville) Pahkasika esittelee mainioissa artikkeleissaan mm. villin lännen pahamaineisimman rosvokoplan – Clintonin jengin, porukan, jonka ura ei todellakaan johtanut rikosmaailman huipulle. Poliisi neuvoo lähestymään kanssaihmisiä ”oikein”, tutustu myös uusiin liikennemerkkeihin sekä kuuman kesän 1985 kankkuslookiin. Osallistu myös suureen radiokeskusteluun.

Saat nämä hupipläjäykset ja paljon muuta jännää järjestettynä siistiin 64 sivun pakettiin. Huom: Bonuksena mukana myös sivunumerot!

Albumi ilmestyi alun perin vuonna 1985. 64 s.

Pahkasika n:ro 23 – sisällysluettelo:

Vanhan kaapin arvoitus
Clintonin jengi
Pahkasetelit
Osvald
Poliisi neuvoo sinua
Uudet liikennemerkit
Vanhat herrat ja rautahampaat
Miihkali oppii perusasiat
Onnellinen ennätystenmurskaaja
Mainosmies syö teillä
Suuri paikallisradiokeskustelu
Lasten toivekonsertti
Matti ja Maija ja aavetalon arvoitus
Mongoliteoriat frenologian valossa
Jurpo
Onko pop kornia?
Teräsinva
Helpota elämääsi
Eräänä päivänä puistossa
Vainajien kosto
Kankkuslook!
Lyijykynä-teroitin-yhdistelmä
Pallopäät
Pahkasika-news
Pahkeinen
Raivo Ruusu
Ei ruokaa bussiin
Sarjakuvaruutu
Yves Frisson
Huumepoliisi seikkailee
Lukijain leperryksiä
Pahkasian taittelutehtävä
Takakansi