web analytics

5000 sivua ja muita tilastoknoppeja

Kansia2BTähän mennessä on ilmestyt 5000 sivua Pahkasika-materiaalia. Mikäli kaikki nämä 25 vuoden aikana ilmestyneet A4-kokoiset Pahkasika-sivut asetettaisiin peräjälkeen nelostien varteen, syntyisi pikitien pientareelle aikamoinen sotku.

Pahkasian eri numeroiden painokset ovat vaihdelleen rajusti. Ensimmäisiä numeroita painettiin – tai oikeammin monistettiin – vain 100-300 kappaletta. Suurin painos 1990-luvulla oli 30000 kappaletta. Hyvää kuitupuumetsää on siis mokoman naureskelulehden takia lahmattu hehtaaritolkulla.

Pahkasiassa on julkaistu lähemmäs viidenkymmenen eri tekijän juttuja tai piirroksia. Naisia heistä on vain puolenkymmentä. Pahkasialla oli 1990-luvulla vakituinen toimitus. Toimittajakunta oli peruskoulutukseltaan maistereita. Myös Pahkasian avustajat olivat luku- ja kirjoitustaitoisia.

Alkuaikojen Pahkasikojen huumorijutut olivat tyypillisesti 2000–4000 merkin mittaisia. Lehden loppupään numeroiden juttujen keskipituus painui jo lähelle tuhatta merkkiä. Voidaan siis olettaa, että kirjoittajilla loppui joko sanottava tai kirjaimet.

Pahkasiasta on ilmestynyt tähän mennessä 78 numeroa. Kustantajan varmuusvarasta löytyy vielä noin joka kolmatta albumia.